Konijnenverzekering

Wat is een konijnenverzekering?

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huisdieren wil je het allerbeste, dus ook voor je konijn. Zelf kan je natuurlijk zorgen voor voldoende ruimte waar je konijn kan spelen, maar ook voor een lekker warm en groot hok en voldoende voeding. Maar hoe zit dat als je konijn ziek wordt, wat doe je dan? Precies daarvoor kan je een konijnenverzekering afsluiten. Wanneer jouw konijn ziek is of een ongeluk krijgt, heeft het konijn medische zorg nodig, hier zitten ook kosten aan verbonden.

Deze medische kosten kunnen soms heel erg hoog oplopen, soms wel eens zo hoog dat je ze zelf niet meer kan dekken. Normaliter kan je verzekeringen vergelijken om zo de beste en goedkoopste verzekering af te sluiten. Op dit moment is er maar een verzekering die een konijnenverzekering aanbiedt, dat is PetPlan. Je kan het natuurlijk zelf zo duur of zo goedkoop mogelijk maken, je kan namelijk wel zelf het verzekeringspakket samenstellen.

Vergelijk goed de verschillende pakketten door je in te lezen wat ze allemaal dekken, wat de maximale jaar vergoeding is en of er een eigen bijdrage is. Op deze manier kan je de konijnenverzekering precies samenstellen naar wat jij en je konijn qua verzekering nodig hebben. Bij het afsluiten van de verzekering speelt de leeftijd van het konijn ook mee, kies daarom voor een verzekering wanneer het konijn op zijn jongst is.

Ga je vaak op reis en neem je je konijn dan mee dan kan je zelfs kiezen voor een werelddekking voor je konijn, mocht het konijn dan iets gebeuren op reis dan ben je erop voorbereid. Met het afsluiten van een konijnenverzekering kan je niet alleen de medische kosten declareren, maar ook minder er op gerustgesteld zijn dat mocht er iets gebeuren jouw konijn altijd de beste zorg zal krijgen ongeacht de medische kosten.