Papegaaienverzekering

Wat is een papagaaienverzekering?

Wij willen ook de beste zorg krijgen, zo ook onze dieren. In deze tijd is er bijna geen aandoening of ziekte die niet te behandelen is, helaas lopen de medische kosten wel erg hoog op vaak. Precies voor deze kosten kan je een verzekering afsluiten voor jouw huisdier. Heb je een vogelsoort of een papagaai dan kan je een papagaaienverzekeringen afsluiten, zodat wanneer het nodig is de zorg gegeven kan worden die de papagaai verdient. Je kan een papagaaienverzekering afsluiten voor zowel een dwerg papagaai als een grote papagaai.

Een papagaai wordt vaak veel ouder dan een gemiddeld huisdier en de kans dat de papagaai op een geven moment ziek wordt is groter dan bij een ander huisdier. Het is daarom een verstandige keuze om een papagaaienverzekering af te sluiten dat mocht het nodig zijn je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.
Iets wat veel voorkomt bij vogels dus ook papagaaien is dat hun snavel doorgroeit. Hierdoor hebben ze last met eten, maar ook pijn, de dierenarts kan dit verhelpen, maar de kosten zijn dan voor eigen rekening. Tenzij je papagaai is verzekerd, dan dekt de verzekering de kosten van de dierenarts. Welke kosten er precies worden gedekt is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en afhankelijk van het verzekeringspakket.

Hoeveel kost een papagaaienverzekering?

Net zoals de verschillende zorgverzekeraars zijn en verschillende pakketten voor onszelf, bestaan er ook diverse bedrijven die een verzekering aanbieden voor dieren, maar ook verschillende soorten verzekeringen. Je hebt vaak een basisverzekering, aanvullend en een topverzekering. De kosten zijn afhankelijk van waarvoor je je papagaai wil laten verzekeren. Omdat er zoveel verschillende aanbieders zijn elk met hun eigen unieke aanbod, is het raadzaam om de papagaaienverzekeringen te vergelijken voordat er een definitief besluit wordt genomen. Door de vergelijking kan je de beste, maar toch goedkoopste papagaaienverzekering kiezen voor jou papagaai.

Elke verzekering heeft een eigen jaarlijkse maximale vergoeding als bedrag wat je kan declareren. De vergoedingen kunnen variëren van 50% tot 100%, dat is afhankelijk van de keuzes die je maakt bij het afsluiten van de verzekering. De premie kan daarom ook variëren van ongeveer €5,- naar ongeveer €30,- per maand. Dit ligt aan de keuzes die jij maakt tijdens het afsluiten, maar heeft ook aan diverse andere factoren. Je kan daarom het best gaan kijken voor een papagaaienverzekering direct in plaats van wanneer er iets medisch gebeurt of wanneer de papagaai een bepaalde leeftijd bereikt. Het maandelijkse tarief wat jij betaald aan verzekering is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd, het geslacht, het specifieke ras en de medische geschiedenis van de papagaai.

Als je met het vergelijken van de verzekeringen een geschikte papagaaienverzekering hebt gevonden, kan je die gaan afsluiten. Je kan dan kiezen voor een basisverzekering alleen of voor een papagaaienverzekering met aanvullende opties. Het is raadzaam om te kijken welke kosten er precies worden gedekt, maar ook welke kosten je zelf eventueel zou kunnen dekken. Vergelijk daarom niet alleen de verschillende papagaaienverzekeringen, maar verdiep je ook in wat ze precies dekken, of er een eigen bijdrage is en wat de maximale vergoeding per jaar is.