Een hondenverzekering: is het het waard?

Je gaat heel veel houden van je hond, en dat is logisch want ze maken op een gegeven moment echt een deel uit van je gezin. Net als ieder mens, heeft een hond helaas soms ook te maken met gezondheidsproblemen. Het laatste dat je wilt is dat je hond aan het lijden is, terwijl er eigenlijk medicijnen zijn die het probleem eenvoudig kunnen oplossen. Dit geldt bijvoorbeeld voor problemen aan de ogen. Dit is een probleem waar veel honden te maken mee hebben. Als je ‘oogdruppels hond’ intypt op Google, kom je er al snel achter dat dit een prijskaartje gaat hebben. Waarom is het verstandig om je hond te verzekeren? En wanneer kun je dit beter niet doen? In dit artikel ga je er over lezen.

wagenziekte bij een hond

Ga voor een hondenverzekering.

Sommige honden hebben al vanaf hun geboorte last van hun ogen. Hoewel je niet minder van ze gaat houden, moet je daarom wel rekening houden met een extra kostenpost. Oogdruppels kunnen erg duur zijn. Denk maar aan een prijs van tussen de 15 en 50 euro per flesje. Als je hond chronische problemen met zijn of haar ogen heeft, dan is het dus verstandig om je te verzekeren als je iedere week oogdruppels voor de hond nodig hebt. Dit kan je een heleboel geld schelen op lange termijn, omdat de kosten vaak lager liggen dan de prijs van een flesje oogdruppels.

reistablet voor de hond

Laat de hondenverzekering zitten

Waarschijnlijk kun je dit al invullen, maar als je hond kerngezond is dan heeft een verzekering weinig zin. Het kan zijn dat de hond eenmalig oogdruppels nodig heeft. In zo een situatie is het beter om 1 keer de oogdruppels te betalen. De kosten van deze verzekering liggen dan namelijk hoger als de kosten voor het kopen van oogdruppels voor je hond. Wat misschien wel een leuke tip is: je zou een klein bedrag per maand van je salaris kunnen wegzetten om zo toekomstige uitgaven voor je hond te kunnen betalen als het wel nodig is. Een hondenverzekering kun je altijd nog op een ander moment aanschaffen mochten kwalen toch chronisch worden.